Hobotnica se spravlja na mali milijun načina. Najčešći je salata od hobotnice a frigana hobotnica bila je način kako su je spravljali ribari
Iako pjesnik pjeva ...ostima dobit će...
Do Zagreba imam vremena smisliti kako ga pripremiti. Ribu dobro zalijte maslinovim uljem, a onda je dva, tri puta preokrenite tako da se ulje i začini dobro rasporede po njoj
Karlo Moretti spojio je iskustvo iz talijanskih i hrvatskih restorana s lokalnim namirnicama, nudeći autentična riblja jela, sezonske specijalitete i ugodan ugođaj uz more i staru Korčulu
Ima čisto, snježno bijelo, kompaktno meso. Grdobina na gradele je za polizat prste.
Neka vas njena ružnoća ne udalji od izvrsnog, nesvakidašnjeg ribljeg zalogaja. Grdobini, na što upućuje sam njezin...
Ne samo da ga treba ocijediti, već i dobro, dobro iscijediti! Lešo bob začinite s obilato maslinovog ulja i soli
U starome Rimu zrna boba su se upotrebljavala za glasanje, bijelo zrno...
Dostojan nasljednik oca, znamenitog enologa, Matej Jovanov jedan je od vinara koji utjelovljuju novi val dalmatinske vinske scene
Kada kažemo da svjedočimo novom valu dalmatinskog vinarstva, prije svega mislimo da...
Svibanj te veći dio lipnja vrijeme je kad se bere motar ili petrovac
To je još od antike poznati i korišteni začin i prilog raznim jelima. Raste tik na dohvat...
Kapari su od davnina začin u mediteranskoj kuhinji, ali i lijek. Ako na njih naiđete, berite samo one manje, još niti ne raspukle, a nikako one imalo otvorene.
Kapari rastu...
Prstima odvojite laticu po laticu artičoke, provucite je preko zubi i usana. Jezikom pokupite krušne mrvice, a zubima nježno ostružite malo bijelo zadebljanje na kraju latice. Još malo i dočekat...
Sipa s krumpirima je ribarsko jelo koje se spravlja na brzinu kad nema ništa drugo pametnije
Ne daj Bože da brod zacrni. Ma nek je nosi more! Neki preporučaju oderati...
Možda ćete sumnjičavo zavrtjeti glavom, začepiti nos i prekriti oči, ali savjet vam je – ne brzajte s dolče garbo.
Od ne baš primamljive namirnice, malo kome privlačne, pravi će...
Svaki smo dan s posebnim tekom pojeli objed i tek na kraju cjelokupnog posla zaključili da smo imali nezaboravni slijed svetoga Nikole! Brujet grdobina bio je pravi užitak.
Nisam taj koji...
Jede se sve, i utroba i ikra! Jedini dio koji kad je u pitanju tragalj nema neku gastronomsku važnost je mala šiljata glava
Na uobičajenoj jutarnjoj kavi svi smo s...
Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite koristiti ovu stranicu, smatrat ćemo da ste suglasni s time.