Hobotnica se spravlja na mali milijun načina. Najčešći je salata od hobotnice a frigana hobotnica bila je način kako su je spravljali ribari
Iako pjesnik pjeva ...ostima dobit će...
Do Zagreba imam vremena smisliti kako ga pripremiti. Ribu dobro zalijte maslinovim uljem, a onda je dva, tri puta preokrenite tako da se ulje i začini dobro rasporede po njoj
Ima čisto, snježno bijelo, kompaktno meso. Grdobina na gradele je za polizat prste.
Neka vas njena ružnoća ne udalji od izvrsnog, nesvakidašnjeg ribljeg zalogaja. Grdobini, na što upućuje sam njezin...
Ne samo da ga treba ocijediti, već i dobro, dobro iscijediti! Lešo bob začinite s obilato maslinovog ulja i soli
U starome Rimu zrna boba su se upotrebljavala za glasanje, bijelo zrno...
Svibanj te veći dio lipnja vrijeme je kad se bere motar ili petrovac
To je još od antike poznati i korišteni začin i prilog raznim jelima. Raste tik na dohvat...
Kapari su od davnina začin u mediteranskoj kuhinji, ali i lijek. Ako na njih naiđete, berite samo one manje, još niti ne raspukle, a nikako one imalo otvorene.
Kapari rastu...
Prstima odvojite laticu po laticu artičoke, provucite je preko zubi i usana. Jezikom pokupite krušne mrvice, a zubima nježno ostružite malo bijelo zadebljanje na kraju latice. Još malo i dočekat...
Sipa s krumpirima je ribarsko jelo koje se spravlja na brzinu kad nema ništa drugo pametnije
Ne daj Bože da brod zacrni. Ma nek je nosi more! Neki preporučaju oderati...
Možda ćete sumnjičavo zavrtjeti glavom, začepiti nos i prekriti oči, ali savjet vam je – ne brzajte s dolče garbo.
Od ne baš primamljive namirnice, malo kome privlačne, pravi će...
Svaki smo dan s posebnim tekom pojeli objed i tek na kraju cjelokupnog posla zaključili da smo imali nezaboravni slijed svetoga Nikole! Brujet grdobina bio je pravi užitak.
Nisam taj koji...
Jede se sve, i utroba i ikra! Jedini dio koji kad je u pitanju tragalj nema neku gastronomsku važnost je mala šiljata glava
Na uobičajenoj jutarnjoj kavi svi smo s...
U ozračju blagdana podsjećamo se Pjatance Gustozog đira. Prigodne recepte jela koje su nam podarili neki od najboljih jadranskih kuharica i kuhara.
Ni začina preko načina kaže naš dobri dundo Marko...
Ribari naših otoka sušili ono čega su imali i za što su utvrdili da je dobro. Od male girice pa bukve i skuše do cipla, ugora, tabinje, raže, oslića,...
Cijele, ama baš cijele, stave se na gradele da se pomalo peku. Treba ih više puta okrenuti i po potrebi malo pouljiti. Kad se mogu odvojiti glave od trupa...
Nakon večere za pamćenje za objed je stigla popara ala Kobaš, riblja juha na način starih ribara tog minjaturnog naselja.
S jednim od ponajboljih jadranskih chefova - Bjelkom, kako ga...
Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite koristiti ovu stranicu, smatrat ćemo da ste suglasni s time.