Zadnji dan Pula Sailing Week
Šest dana zaredom Pula je bila domaćin jedriličarskih događanja s bogatim popratnim programom
Današnjom 3. etapom regate Pesaro – Pula – Pesaro završava šestodnevni Pula Sailing Week. Jedriličarski klub Uljanik ostvario je bogati jedriličarski program, upotpunjen s gastronomskim događanjima, pa se uz 58. Pulsku regatu, Maxi On regatu Trst – Pula – Trst, te dvije Coastal race regate Maxi krstaša, regatu Pesaro – Pula – Pesaro, kao i revijalnu regatu Optimista, u Puli proteklih dana odvijao niz popratnih glazbenih i zabavnih događanja od kojih valja istaknuti Cooking Challenge show.
Ovu 58. Pulsku regatu upamtit ćemo i po tome što u njoj nije sudjelovao čuveni jedriličar iz Pule, Boris Radolović – Šepo jer je u ranim jutarnjim satima s posadom jedrilice Canarino Furioso doživio havariju. Jedrilica je iz za sad neutvrđenih razloga izgubila bulb na kobilici, nakon čega se jedrilica momentalno prevrnula, a svi članovi posade su spašeni. U spašavanju je sudjelovao i pulski ronilac Branislav Danevski jer su dvije članice posade uslijed prevrtanja ostale zarobljene u unutrašnjosti broda.
Prva Maxi On Coastal Race regata održana u petak bila je posvećena otvaranju Grand Hotela Brioni ispred kojeg je postavljena okretišna bova, gdje je publika s kopna uživala u atraktivnim prizorima maxi jedrilica u akciji. Među posadama jedrilica našli su se i vrhunski chefovi njih osmero s Michelinovim zvjezdicama iz Italije, Slovenije i Hrvatske, te domaćini David Skoko i chef novootvorenog hotela Luka Jukić. Nakon jedrenja održan je Maxi On Cooking Show u kojem su se kuhari nadmetali u kulinarskim vještinama.
Foto: JK Uljanik