Kad u školu ulaziš kao gost, ti si zapravo učenik i na ploči te dočekuje ispisan jedini mogući menu
Krešimir Penavić zajedno s bratom Ivanom, zagrebačkim kirurgom, odlučio je napuštenu zgradu škole u Krasici pretvoriti u restoran. I to ne bilo kakav, nego u mjesto u kojem će se ugoda boravka sljubljivati s jelima prostora u kojem se nalazi interpretiranim na način nekog ozbiljnog učitelja. Bio je to pravi trenutak da stara škola dobije novu ravnateljicu. Teško bismo za tu ulogu mogli zamisliti prikladniju osobu od Priske Thuring, već čuvene chefice, osebujnog izraza koja je, gdje god je kuhala, ostavila dubok trag. Samo, da bi se to zbilo morale su se malo posložiti i zvijezde i ljudi. Priski je Istra, još od kad je sedam godina vodila kuhinju prestižnog rovinjskog hotela Lone, bila mjesto za koje je osjećala da bi na njemu mogla pustiti korijenje. Sve njene životne epizode od sazrijevanja u Dolder Grand Hotelu Zürich, Dubravkina puta, kuhanja na megajahtama vodile su je povratku. Željela je prostor mira i bogatstva koje ta zemlja daje iskazati vlastitim kulinarskim kreacijama. Ne onima fine dininga tako rasprostranjenog među mnogim velikim šefovima, nego jelima koja iskazuju poštovanje privilegiji koju imamo hraneći se u restoranima. Da njeni gosti uživaju u lijepom okruženju, opušteno i dobro pojedu i da im ne mora objašnjavati što su to dobili na stol i kako se što pripravljalo. (…) Više pročitajte u 272. broju Mora.
NAPISAO Braslav Karlić
SNIMIO Mladen Šćerbe