Close Menu
  • Nautika
  • Sport
    • Regate
    • Ribolov
    • Avanture
  • Brodovi
    • Testovi
    • Brodice
    • Jahte
    • Jedrilice
    • Motori
    • Oprema
  • Plovidba
    • Otoci
    • Mjesta
    • Sidrišta
  • Spiza
    • Restorani
    • Slastičarnice
    • Recepti
    • Vinari
  • MAGAZIN
    • Digitalna izdanja
    • Sailing in Croatia
  • PRETPLATA
  • SHOP
Facebook Instagram
More magazinMore magazin
  • Nautika
  • Sport
    • Regate
    • Ribolov
    • Avanture
  • Brodovi
    • Testovi
    • Brodice
    • Jahte
    • Jedrilice
    • Motori
    • Oprema
  • Plovidba
    • Otoci
    • Mjesta
    • Sidrišta
  • Spiza
    • Restorani
    • Slastičarnice
    • Recepti
    • Vinari
  • MAGAZIN
    • Intervju
    • Portreti
    • Digitalna izdanja
    • Sailing in Croatia
Facebook Instagram
PRETPLATA Shop
More magazinMore magazin

Škola za odabrane

Jagor Čop02.06.2023
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp Email

Kad u školu ulaziš kao gost, ti si zapravo učenik i na ploči te dočekuje ispisan jedini mogući menu

Krešimir Penavić zajedno s bratom Ivanom, zagrebačkim kirurgom, odlučio je  napuštenu zgradu škole u Krasici pretvoriti u restoran. I to ne bilo kakav, nego u mjesto u kojem će se ugoda boravka sljubljivati s jelima prostora u kojem se nalazi interpretiranim na način nekog ozbiljnog učitelja. Bio je to pravi trenutak da stara škola dobije novu ravnateljicu. Teško bismo za tu ulogu mogli zamisliti prikladniju osobu od Priske Thuring, već čuvene chefice, osebujnog izraza koja je, gdje god je kuhala, ostavila dubok trag. Samo, da bi se to zbilo morale su se malo posložiti i zvijezde i ljudi. Priski je Istra, još od kad je sedam godina vodila kuhinju prestižnog rovinjskog hotela Lone, bila mjesto za koje je osjećala da bi na njemu mogla pustiti korijenje. Sve njene životne epizode od sazrijevanja u Dolder Grand Hotelu Zürich, Dubravkina puta, kuhanja na megajahtama vodile su je povratku. Željela je prostor mira i bogatstva koje ta zemlja daje iskazati vlastitim kulinarskim kreacijama. Ne onima fine dininga tako rasprostranjenog među mnogim velikim šefovima, nego jelima koja iskazuju poštovanje privilegiji koju imamo hraneći se u restoranima. Da njeni gosti uživaju u lijepom okruženju, opušteno i dobro pojedu i da im ne mora objašnjavati što su to dobili na stol i kako se što pripravljalo. (…) Više pročitajte u 272. broju Mora.

NAPISAO Braslav Karlić
SNIMIO Mladen Šćerbe

spiza2 spiza3

PREPORUČAMO

Intervju: Nikola Bašić

More 284

More 283

More 282

More 281

More 280

NAJNOVIJE

Boat Builder Awards 2025 – novo desetljeće, novi poslovni format!

24.06.2025

Bayesian izvučen iz mora kod Sicilije – istraga ulazi u ključnu fazu

23.06.2025

Peter Burling kormilar tima Luna Rossa

21.06.2025

Mumbai – Candela P-12 foiler rješava prometne gužve

20.06.2025

Intervju: Nikola Bašić

19.06.2025

Dan Lenard: Odustati kad treba – to zna pravi pomorac

18.06.2025

Dan Lenard prekinuo jedrenje i pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda

18.06.2025

Sve novo, sve po starom: otvorena benzinska postaja za brodice Hvar

17.06.2025

Neprijeporni autoritet u jedinstvenom nautičkom okruženju istočne Jadranske obale. U stotinama vrhunskih reportaža, intervjua i testova promovira i potiče istinske jadranske vrijednosti. Otkriva nepoznato, potvrđuje poznata mjesta, ljude i običaje, podiže interes za plovidbom, brodovima i opremom. Urednici i fotografi žive i razumiju more. Iz Mora su izrasli peljari, nautički vodiči, knjige, čitave biblioteke namijenjene stranim nautičarima kao i godišnjak SAILING IN CROATIA

Facebook Instagram
  • Pretplata
  • Impressum
  • Kontakt
  • EU Projekti
  • Sailing in Croatia
© 2025 Morski vodiči

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.