Facebook Instagram
    More magazinMore magazin
    • Nautika
    • Sport
    • Brodovi
    • Video
    • Plovidba
    • MORE
      • Digitalna izdanja
    • Shop
    Facebook Instagram
    PRETPLATA
    More magazinMore magazin

    Sedmo nebo, Kakan

    Jagor Čop09.10.2015
    Facebook Twitter Pinterest WhatsApp Email

    Kad se nađete na sedmom nebu, vjerojatno vam ništa više od toga ne treba. A nama je uz to još Slaven Radovčić servirao i objed za sjećanje pa ljetošnje doživljaje i susrete s njim s užitkom s vama rado dijelimo.
    Na nenastanjenu otoku s dva popularna sidrišta, u uvali Tratica i pod Borovnjacima tri su lokala. Paradiso, Babalu i Slavenovo Sedmo nebo. I dok se prva dva nalaze uz samu obalu, s rivama i bovama tik pod njima, od Sedmog neba nazire se tek crveni krov među maslinama, dvjestotinjak metara od kraja. A da se ne radi o vikendici nego mjestu gdje će vas ponuditi jelom, obavještava natpis na staroj gajeti nasukanoj ponad mandrača gdje se vežu bajboti. alacarte2Odlučite li se ispitati o čemu se radi, a ja sam o Slavenu znao od prijatelja sa susjednih Kaprija, ništa lakše. Ne puše li bura ili ako nije u najavi, brod ćete sigurno vezati na jednu od bova na sidrištu, ukrcati se u bajbot, ostaviti ga u mandraču, pa pored gajete s natpisom odšetati putem između dva uredna suhozida uz muziku tisuća cvrčaka, a katkad i slijedeći zvuk agregata. Naravno, ne očekujte ovdje tipičan lokal kakvih je sva sila razbacana uz more, ali niti da ćete se naći pod jednom od dvije sjenice u masliniku što zajedno sa kuhinjom, kominom i šankom u kamenoj kućici tvore Sedmo nebo. Za šankom, kao izmišljenim da sjednete uza nj, dogovarajući se za objed uz bićerin orahovice ili rakije od šipka, dočekat će vas Slaven i Mate Kovač koji mu pomaže oko gostiju ovoga ljeta. Dok tako pijuckajući razmišljate što biste pojeli, pogled vam luta uzorno urednim maslinikom i prostorom u koji ste došli i odmah vam je jasno da se tu puno truda ulaže i ljeti i zimi da bi sve to tako izgledalo i funkcioniralo.
    Doznat ćete od Slavena da je sve započelo prije pet godina kad je starom djedovom masliniku u koji je dolazio kao dječak odlučio udahnuti novi život. Za kuhara po profesiji s dosta iskustva po okolnim ali i udaljenijim restoranima – kuhao je dvije sezone kod Mattea u Nozdri, par godina u Mačkovoj luli, kod Mazzucchellija na Pelegrinu, pa u Konstruktorovoj menzi u Dubrovniku – dileme nije bilo, tu će se napraviti nešto gdje će se s brodova iskrcavati radi dobre spize.

    alacarte3

    PREPORUČAMO

    More 274

    More 273

    Sezona Ljeto ‘23

    Pakleni otoci

    Intervju Igor Stropnik

    Pašte Damire Skansi

    NAJNOVIJE

    SailGP: Novozelanđanin Burling bolji od Australca Spithilla u Dubaiju 

    10.12.2023

    America’s Cup: AC40 od 2025. godine postaje samostalna klasa 

    09.12.2023

    Windy SR38: Norvežani napadaju „Adventure“ segment tržišta

    09.12.2023

    U klasu Melges 24 stižu sve novije jedrilice: i Karlo Kuret i Stipe Vitaljić kupili novi brod 

    08.12.2023

    Iduće jeseni u Puli se održava prvi Croatia Yacht Show

    07.12.2023

    America’s Cup: Luna Rossa razbila testni brod

    07.12.2023

    Bili smo na ICE-u u Zagrebu, najvećem svjetskom B2B događaju charter industrije

    06.12.2023

    SSL Gold Cup: Mađarski „Šamani“ pobijedili na jedriličarskom Mundijalu

    06.12.2023

    Neprijeporni autoritet u jedinstvenom nautičkom okruženju istočne Jadranske obale. U stotinama vrhunskih reportaža, intervjua i testova promovira i potiče istinske jadranske vrijednosti. Otkriva nepoznato, potvrđuje poznata mjesta, ljude i običaje, podiže interes za plovidbom, brodovima i opremom. Urednici i fotografi žive i razumiju more. Iz Mora su izrasli peljari, nautički vodiči, knjige, čitave biblioteke namijenjene stranim nautičarima kao i godišnjak SAILING IN CROATIA

    Facebook Instagram
    • Pretplata
    • Impressum
    • Kontakt
    • EU Projekti
    • Sailing in Croatia
    © 2023 Morski vodiči

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.