Nakon večere za pamćenje za objed je stigla popara ala Kobaš, riblja juha na način starih ribara tog minjaturnog naselja.
S jednim od ponajboljih jadranskih chefova – Bjelkom, kako ga prijatelji zovu, družili smo se dva dana u restoranu Gastro Mare u Kobašu. Čvrsto usidren u toj minjaturnoj luci u kojoj je odrastao čitav joj se dao, pršti energijom, vlada prostorom, komunicira i kuha. Zadovoljan što je, otkako je prije petnaest godina otvorio restoran, od njega stvorio pravi mali gurmansko-nautički resort i to visoke klase. Ne izgubivši karakter obiteljskog restorana u kojemu meni ovisi od onoga što se tog dana dobije iz mora i polja.
Premda ono što se kod njega jede definitivno spada u fine dinning voli on skuhati i jela kakva su ovdašnji ribari spravljali u doba kad za ovu ubavu uvalu gotovo nitko nije znao. Nas je počastio poparom ala Kobaš.
Makar je Gastro Mare restoran koji radi pretežno za vrijeme nautičke sezone on svoja vrata povremeno otvara i zimi i u rano proljeće. Što smo sve tamo doživjeli pročitajte u Moru za prosinac 2024 godine.