Close Menu
  • Nautika
  • Sport
    • Regate
    • Ribolov
    • Avanture
  • Brodovi
    • Testovi
    • Brodice
    • Jahte
    • Jedrilice
    • Motori
    • Oprema
  • Plovidba
    • Otoci
    • Mjesta
    • Sidrišta
  • Spiza
    • Restorani
    • Slastičarnice
    • Recepti
    • Vinari
  • MAGAZIN
    • Intervju
    • Portreti
    • Digitalna izdanja
    • Sailing in Croatia
  • PRETPLATA
  • SHOP
Facebook Instagram
More magazinMore magazin
  • Nautika
  • Sport
    • Regate
    • Ribolov
    • Avanture
  • Brodovi
    • Testovi
    • Brodice
    • Jahte
    • Jedrilice
    • Motori
    • Oprema
  • Plovidba
    • Otoci
    • Mjesta
    • Sidrišta
  • Spiza
    • Restorani
    • Slastičarnice
    • Recepti
    • Vinari
  • MAGAZIN
    • Intervju
    • Portreti
    • Digitalna izdanja
    • Sailing in Croatia
Facebook Instagram
PRETPLATA Shop
More magazinMore magazin

Ante Toni Bjelančić – Popara ala Kobaš

Braslav Karlić21.10.2024
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp Email

Nakon večere za pamćenje za objed je stigla popara ala Kobaš, riblja juha na način starih ribara tog minjaturnog naselja.

S jednim od ponajboljih jadranskih chefova – Bjelkom, kako ga prijatelji zovu, družili smo se dva dana u restoranu Gastro Mare u Kobašu. Čvrsto usidren u toj minjaturnoj luci u kojoj je odrastao čitav joj se dao, pršti energijom, vlada prostorom, komunicira i kuha. Zadovoljan što je, otkako je prije petnaest godina otvorio restoran, od njega stvorio pravi mali gurmansko-nautički resort i to visoke klase. Ne izgubivši karakter obiteljskog restorana u kojemu meni ovisi od onoga što se tog dana dobije iz mora i polja.

Premda ono što se kod njega jede definitivno spada u fine dinning voli on skuhati i jela kakva su ovdašnji ribari spravljali u doba kad za ovu ubavu uvalu gotovo nitko nije znao. Nas je počastio poparom ala Kobaš.

Makar je Gastro Mare restoran koji radi pretežno za vrijeme nautičke sezone on svoja vrata povremeno otvara i zimi i u rano proljeće. Što smo sve tamo doživjeli pročitajte u Moru za prosinac 2024 godine.

PREPORUČAMO

Gof ispod lažne peke

Korčula: riblji bistro Nigra

Grdobina na gradele

Mateja Jagar – Vinarija Dobravac

Lešo bob: Gore Bog, a dole bob!

Zubatac na gradele 

NAJNOVIJE

SP Zvijezda: Danas bez jedrenja, Negri i Lambertenghi vode nakon dva plova

10.09.2025

Bayesian: Mornar Griffiths priznao propust koji je doveo do katastrofe

09.09.2025

PH Optimist: Juraj Lencović i Vita Erceg novi su prvaci Hrvatske

08.09.2025

Sutra počinje 47. Cannes Yachting Festival

08.09.2025

Franka marine izlaže na Yachting Festivalu Cannes

08.09.2025

Vrgada – otok od crvenice

07.09.2025

Croatel Cup / PH Zvijezda: Stipanović i Bilić pobijedili ispred Mišure i Barača

05.09.2025

Losinava 2025: Festival jedrenja, kulturne baštine i pomorske tradicije

05.09.2025

Neprijeporni autoritet u jedinstvenom nautičkom okruženju istočne Jadranske obale. U stotinama vrhunskih reportaža, intervjua i testova promovira i potiče istinske jadranske vrijednosti. Otkriva nepoznato, potvrđuje poznata mjesta, ljude i običaje, podiže interes za plovidbom, brodovima i opremom. Urednici i fotografi žive i razumiju more. Iz Mora su izrasli peljari, nautički vodiči, knjige, čitave biblioteke namijenjene stranim nautičarima kao i godišnjak SAILING IN CROATIA

Facebook Instagram
  • Pretplata
  • Impressum
  • Kontakt
  • EU Projekti
  • Sailing in Croatia
© 2025 Morski vodiči

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.