Pripremajući broj Mora koji u ruke čitatelja dolazi u doba kad svi želimo biti negdje uz more ili na brodu plovili smo uokolo Paklenih otoka obilazeći njihove uvale i skrivene kutke. Naš suradnik je ribario uz otoke nenaseljenog juga Sudana i ispisao reportažu nekoliko dana prije nego li je tamo stigao krvavi oružani sukob. Brodili smo Baltikom i uz Azurnu obalu isprobavajući nove pogonske sustave.
Razgovarali smo sa slovenskim jedriličarom, skiperom i pustolovom Igorom Stropnikom o zimskim samačkim plovidbama sjeverom Europe u sićušnim jedrilicama. Pratili smo zbivanja na jubilarnom, pedesetom Fastnetu, regati poznatoj po čestim brutalnim vremenskim uvjetima. Posjetili smo i tršćanski Adriaco, najstariji yacht klub na Jadranu.
Damira Skansi, gastro novinarka i autorica jedne od najboljih kuharica pripremila nam je četiri pašte za pripravu na našim brodicama. Bili smo u Nonici, hvarskoj slastičarnici u kojoj Anee Marie Šurlin na moderan način interpretira lokalne slastice. Kušali smo Malvaziju Ipša, vino s ozbiljnim potencijalom, različito od većine sličnih.
Testirali smo Hallberg-Rassy 50, Grandezzu 34 , Sealine C335v i Targu 46 i pokušali doznati zašto su u srcu sezone mnoge skupe i nove jahte za iznajmljivanje ostale vezane u marinama.
Novi broj Mora na svim kioscima ili u digitalnom izdanju.