Posjetili smo Nikšu Bakulića, nautičarima dobro znanog chefa iz Restorana Žakan u njegovom Le Jardinu u Šibeniku par dana prije otvaranja
Kad nam je prošle jeseni Nikša Bakulić, nakon što je devetnaest sezona kuhao i vodio Konobu a potom Restoran Žakan na Ravnom Žaknu, javio da od tamo odlazi, odmah smo pomislili kako otvara vlastiti restoran. Jer koji bi drugi razlog mogao biti za odlazak chefa s mjesta koje smo češće nazivali Kod Nikše negoli službenim imenom?
U Kornatima je postao poznat, prošao put od mladog kuhara s trgovačkih brodova, kuhanja kakvo se u tamošnjim konobama uobičavalo do fine dininga na kurnatarski način. Bruseći talent svakodnevnim opsluživanjem zahtjevnih gostiju i usavršavajući kuharsko umijeće u Parizu u Le Cordon Bleu bitno je pridonio izrastanju stare konobe na Žaknu u prestižni restoran u kojem se nije zaboravila niti obična i odlična lokalna spiza. (…) Više pročitajte u 271. broju Mora
Napisao: Braslav Karlić
Snimio: Mladen Šćerbe